Neovisno radite li kao stomatolog ili kozmetičar – uživajte u savršeno oštrom vidu uz profesionalne naočale

Neke aktivnosti zahtijevaju izvanredne naočalne leće koje pružaju više. Vrhunska tehnologija iz ZEISS-a pomaže vam da vidite savršeno, čak i na mikroskopskoj razini.

 

Što je potrebno uzeti u obzir pri kupnji naočala za “poslove koji uključuju detaljno gledanje”? Koje su naočalne leće najprikladnije? Koju vrstu okvira za naočale je potrebno koristiti? Koje se vrste premaza preporučuju? U konačnici, naočale ne trebaju samo dobro služiti – one su odraz poštovanja i individualnosti nositelja.

 

 

 

Ako vaš posao zahtijeva dobro oko za detalje, potrebno vam je rješenje za precizno gledanje: individualno prilagođene > naočale za rad, izbliza, pomagala za povećanje ili > progresivne naočale prilagođene vašoj specifičnoj aktivnosti. BETTER VISION nudi pregled naših naočala, leća, premaza i profesionalnih vizualnih rješenja za posao.

 

Kao i uvijek, najvažnija značajka savršenih radnih naočala – visokokvalitetne leće i prilagodba za koju smo zaduženi mi

Neki poslovi zahtijevaju vrlo precizan vid. Stomatolozi i zubni tehničari rade na mikroskopski malim detaljima zuba, urari rade na sitnim dijelovima zupčanika, a kozmetičarima je potreban savršeno oštar pogled na ten svakog klijenta. Naočale prilagođene individualcu su jedini način za ispunjavanje tih zahtjeva. Naočale su i dalje najučinkovitija metoda ispravljanja problema s vidom. One se najbolje prilagođavaju očima korisnika – i rješenje su za gotovo sve potrebe vida. Općenito govoreći, preporučuju se što laganije naočale, bez obzira na posao ili svrhu za koju se koriste. To znači da bi leće i okviri za naočale trebali biti izrađeni od laganih materijala. Što manje primijetite da ih nosite, to ćete se osjećati prirodnije i manje se naprezati dok gledate. To je velika prednost osobito u radnom okruženju u smislu udobnosti, a zahvaljujući raznovrsnim modernim okvirima za naočale i lećama iz ZEISS-a, savršene naočale moguće je napraviti bez problema.

 

Precizan kao otisak prsta – prilagođene leće

Ključni čimbenici u stvaranju prilagođenih radnih naočala koje zahtijevaju detaljan vid uključuju ono što je poznato pod nazivom radna udaljenost. Na primjer, ovisno o udaljenosti na kojoj zlatar radi na nakitu, optičar može napraviti naočalne leće optimizirane za ovu određenu udaljenost. Također se uzimaju u obzir i druge specifične značajke: jesu li bolje plastične ili staklene leće? Naočalne leće izrađene od visoko refraktivnih staklenih materijala preporučuju se za poslove koji uključuju kontakt s javnošću. One rezultiraju većim otklonima svjetla i tako omogućuju proizvodnju tanjih leća. Savjet: moderne ZEISS-ove tanke naočalne leće omogućuju postizanje tankog, estetskog dizajna čak i za osobe s iznimno lošim vidom.

 

Najučinkovitiji premazi za dodatnu udobnost i trajnost

Za naše je oči opuštanje vid bez refleksija ili iritacija. Ključni uvjet za to su visokokvalitetne naočalne leće s odgovarajućim premazom i individualna prilagodba zahtjevima korisnika. Drugim riječima: što je bolja kvaliteta leća i premaza i što je viša razina prilagodbe, npr. prema zahtjevima relevantnog posla, to je naš vid opušteniji. ZEISS-ovi premazi za leće kao što je Clean Coat ili antistatik ovdje daju važan doprinos. Za aktivnosti koje uključuju puno kontakta s javnošću, nudimo niz najnovijih premaza za leće, npr. antireflektivni, kao i premaz koji odbija prljavštinu. Aktivnosti u uredu gdje je potrebno imati svjetlo nad glavom, na primjer, iznimno su zamorne bez antirefleksnih naočala, jer se svjetla reflektiraju u naočalama i uzrokuju iritaciju očiju – u nekim slučajevima uzrokuju umor mnogo prije kraja radnog vremena. Slična je situacija i pri vožnji noću, primjerice na putu kući. Bez antirefleksnih naočala vožnja ubrzo postaje naporna jer se sva svjetla reflektiraju i na vjetrobranu i u našim naočalama. Zbog toga, osobito kada se radi o radnim naočalama, preporučujemo odabir odgovarajućeg anti-reflektivnog premaza, kao što je > vrhunski premaz iz ZEISS-a. Naočalne leće s visokokvalitetnim ZEISS-ovim premazom toliko su glatke da se čestice prljavštine i kapljice vode teško tamo zadržavaju i jednostavno se otkotrljaju s njih. To znači da ćete vidjeti bolje i osjećati se opuštenije – dok istovremeno izgledate profesionalnije jer nema čestica prašine ili prljavštine koje vam zamućuju vid. Još jedna prednost najnovijih premaza za leće je što one mogu i ojačati plastične leće. Tamo gdje je potrebno, moguće je izraditi izuzetno lagane, ali robusne naočale. Opcije su raznolike pa postoji idealno rješenje za svaki posao.

 

Progresivne naočale za radno mjesto – prilagođene individualnim potrebama vaših očiju bolje nego ikada prije

Ako ne želite radne naočale ili posebna pomagala za povećavanje, > progresivne leće ZEISS Individual 2 pružaju optimalnu prilagodbu različitim zahtjevima vašeg posla. U dogovoru s oftamologom, prije svega je potrebno odrediti točno u koje svrhe će se naočale koristiti, a zatim, sukladno tome, prilagoditi leće i okvir – pojedinačno proizvedene i izrađene po mjeri.

Ključni čimbenik pri odabiru vizualnih pomagala za poslove koji zahtijevaju detaljan pregled: uzmite si vremena za osobne konzultacije.

U suštini, što su leće i naočale individualnije i preciznije prilagođene, to je bolja njihova podnošljivost. Zbog toga je važno da svatko tko odabire radne uzme vremena i detaljno se posavjetuje s optičarem o zahtjevima rada kojeg obavlja.

 

 

Ako naočale nisu dovoljne – ZEISS-ova pomagala za povećavanje pružaju iznimno oštar vid čak i tijekom rada sa sitnim mikroskopskim detaljima

Ovisno o zahtjevima i potrebama, čak i savršeno > prilagođene naočale možda neće biti dovoljne za obavljanje posla. To bi se moglo desiti u slučaju kad mikroskopski sitni predmeti zahtijevaju precizno rukovanje od strane mehaničara, stomatologa ili restauratora koji zahtijevaju profesionalna standardna pomagala za povećavanje, možda čak i uz dodatno osvjetljenje. ZEISS-ova precizna povećala (kao što je inovativno teleskopsko povećalo G 2.5 TTL) osiguravaju precizno gledanje bez zamora sve do najsitnijih detalja, a ako je to potrebno, tu je i Xeon osvjetljenje, te do četiri puta povećanje vidnog polja. Bilo da ih koristi stomatolog, inženjer elektrotehnike ili dermatolog, ova profesionalna precizna povećala sprečavaju bilo kakav propust.

Odmorite svoje oči.

Naše oči povremeno uživaju u opuštanju. Sljedeće vježbe izvode se brzo, a tijekom radnog vremena omogućavaju našim očima kratak, ali učinkovit odmor.

  • Gledajte u daljinu

Naše oči uglavnom se cijelo vrijeme koriste za fokusiranje predmeta na istoj udaljenosti, što je kao i napinjanje određenog mišića tijekom dugog razdoblja. Učestalo gledanje izvan monitora i namjerno gledanje u daljinu (najmanje šest metara) tijekom rada, značajno smanjuje naprezanje očiju. To rezultira mnogo opuštenijim i ugodnijim osjećajem u očima.

  • Zagrijte se dlanovima

Toplina i tama dobre su za naše oči. Duboko se opustite dvije do tri minute laganim prekrivanjem očiju dlanovima (bez vršenja pritiska na oči). Zatim ih uklonite vrlo polako, tako da vas dnevna svjetlost ne zaslijepi. Usput: ova tehnika je poznata kao “palming”.

  • Prva pomoć: kratka masaža za umorne oči

Masaža s tri prsta je isproban i ispitan lijek za umorne oči. Stavite palac i srednji prst na korijen nosa, a kažiprst između obrva. Sada pomičite tri prsta u mali krug, lagano pritiščući korijen nosa – nakon otprilike 15 sekundi cijelo će područje biti opušteno.