Individualne

Individualiziran i jedinstven – baš kao i vi

 

Naš široki izbor progresivnih leća omogućuje izradu progresivnih naočala besprijekorne kvalitete optimiziranih za potrebe vaše dioptrije. Najsuvremenija računalna tehnologija pomaže pri mjerenju vizualnih performansi i pri postavljanju leća na vaše okvire. Dioptrija za gledanje bližih, srednjih i dalekih područja ugrađena je u jednu leću sa glatkim prijelazima. Ove su leće prilagođene obliku vašeg lica, vašem životnom stilu, vašoj karijeri i vašim vizualnim navikama. Individualizirane i jedinstvene – baš kao i vi.


Progresivne Superb leće // Carl Zeiss Vision

Zeiss

 

Zeiss
Prilagođeno konturama svakog lica

ZEISS Progresivne leće Precision Superb.

Fiziološki pristaju obliku lica pojedinog korisnika.

Jedinstvenost ljudskog tijela jedan je od mnogih čimbenika koji danas utječe na razvoj proizvoda, s povećanom potražnjom za proizvodima koje je moguće prilagoditi našoj anatomiji.

 

Sveobuhvatni pristup očima i anatomiji

Anatomija pojedinaca se razlikuje tako da ne postoje dva identična lica. Ukoliko se naočalna leća ne podudara s fiziološkim parametrima lica korisnika, on možda neće moći iskoristiti puni potencijal svog 3D vida, koji je neophodan za dobru percepciju udaljenih područja. Istraživanja pokazuju da 50% korisnika progresivnih leća ima problema s jasnim vidom na daleko, perifernim izobličenjima ili ograničenim 3D vidom i ili može imati poteškoće pri procjeni udaljenosti.

ZEISS progresivne leće Precision Superb izvrsno reagiraju na ovaj izazov rješenjem koje osigurava optimalno usklađivanje sustava oko-leća-okvir.

 

Jedinstvena anatomija lica svakog pojedinca je vrlo važna.

Uzimajući u obzir fiziološku poziciju parametara korisnika, omogućeno je optimalno podudaranje sustava oko-leća-okvir, a stoga i potpunu upotrebu trodimenzionalnog vida. FaceFit tehnologija optimizira područje vida zasnovano na poznavanju točnog položaja očiju i prilagodbi okvira na nosu i ušima.

Zeiss

Zeiss prednosti za korisnika

 • Bolji vid uz potpunu iskoristivost 3D vida
 • Neograničeni izbor okvira
 • Brza pilagodba na leće – u bilo kojem okviru
 • Jasan vid bez naprezanja oka tijekom korištenja ispisanih medija ili digitalnih uređaja za osobe starije od 40 godina
 • Brzo fokusiranje i dobar dinamički vid tijekom cijelog dana, idealne za izazove s kojim nas suočava današnji svijet
 • Tanke i lagane leće

 


Progresivne Individual 2 leće // Carl Zeiss Vision

Zeiss

 

Zeiss
Individualne potrebe zadovoljene po mjeri svakog pojedinca

ZEISS Progresivne leće Individual 2.

Izrađene po mjeri kako bi zadovoljile sve individualne zahtjeve.

Danas sve veći broj ljudi uživa u individualiziranom načinu života. I u potrazi su za odgovarajućim rješenjima izrađenima po mjeri.

Oči je potrebno promatrati kao da su dio jedne osobe

Ne postoje dvije jednake osobe – pojedinci se ne razlikuju samo po anatomskim značajkama. Njihov stil i vizualne sklonosti usko su povezani s njihovim načinom života. Progresivna leća ne bi trebala biti usklađena samo s fiziologijom korisnika, već i njegovim osnovnim dnevnim aktivnostima.

ZEISS progresivne leće Individual 2 odgovaraju na ovaj izazov rješenjem koje pruža najbolji prirodan vid u svakoj situaciji.

 

ZEISS progresivne leće Individual 2.

Optimizirane za oči + okvir + lice + osnovne dnevne aktivnosti

Razvijene u skladu s individualnim željama i potrebama. IndividualFit® tehnologija uzima u obzir osnovne dnevne aktivnosti pojedinca, a tehnologija Luminance Design® osigurava optimizaciju veličine zjenice – za najbolji prirodan vid danju i noću.

 

 

Prednosti za korisnika

 • ZeissNajbolji prirodni vid izrađen po mjeri za svaku pojedinu osobu i njene osnovne dnevne aktivnosti, danju i noću
 • Bolji vid uz potpunu iskoristivost 3D vida
 • Neograničeni izbor okvira
 • Brza pilagodba na leće – u bilo kojem okviru
 • Jasan vid bez naprezanja oka tijekom korištenja ispisanih medija ili digitalnih uređaja za osobe starije od 40 godina
 • Brzo fokusiranje i dobar dinamički vid tijekom cijelog dana, idealne za izazove s kojim nas suočava današnji svijet
 • Tanke i lagane leće

 

ZEISS progresivne leće Individual 2 odgovaraju na ovaj izazov rješenjem koje pruža najbolji prirodan vid u svakoj situaciji uz dvije inovacije:

 • IndividualFit® tehnologija
 • Luminance Design® tehnologija

Varilux X Series® // Essilor

 

Prva progresivna leća koja pruža potpunu vizualnu slobodu

Serija Varilux X prva je serija varifokalnih leća koja dramatično smanjuje pokrete glavom i osigurava prirodniji vid pri svakodnevnim aktivnostima nadohvat ruke, a i mnogo više. Serija Varilux X je najbolja progresivnih leća koju smo ikada dizajnirali.

 

Nova definicija vida na blizu

Držanje i način na koji gledate predmete na blizu promijenjeni su. Sada dok ispijate kavu istovremeno šaljete djeci poruke ili e-mailove putem tableta dok se vozite u vlaku ili provjeravate novosti na društvenim mrežama svaka dva sata. Ukratko, danas se sve važne stvari nalaze nadohvat ruke. Prije nisu postojale progresivne leće prilagođene takvim suvremenim obrascima ponašanja pa ste bili primorani “usmjeriti nos na mjesto na koje želite pogledati”.

Serija Varilux X ove granice ruši upotrebom tehnologije “Xtend”. Da biste jasno vidjeli više nećete morati pomicati glavu.

 

 

Još jasniji vid s personaliziranom serijom Varilux X

Podignite vaš vid na sasvim novu razinu prilagodbom vaših leća serije Varilux X. Osobne leće iz serije Varilux X dizajnirane su kako bi izoštrile vaš vid, vrijeme prilagodbe na leće skraćuje se, značajno poboljšavaju vizualnu udobnost i osiguravaju savršenu sinergiju oči i okvira.

Nikad bolje vizualno iskustvo mjerenja

Osmislili smo 7 posebnih personaliziranih vizualnih interaktivnih mjerenja kako bismo vam osigurali u potpunosti personaliziranu leću prilagođenu vašem držanju i vizualnom ponašanju. Personalizirane leće iz serije Varilux X dramatično poboljšavaju najvažnije aspekte vizualnog iskustva Varilux i nalaze se samo na u našoj optici.

 


Varilux Physio 3.0 // Essilor

 

Bez napora do dobrog vida!

Varilux Physio je partner koji zahtjevnim prezbiopima pruža savršen vid na svim udaljenostima, zahvaljujući suvremenoj tehnologiji izrade. Nakon deset godina prisutnosti na tržištu i dalje zadržava iste standarde kvalitete – koristeći High Resolution VisionTM i W.A.V.E 2.0 Technology. Sada, Varilux Physio 3.0 ide korak dalje kako bi se još bolje prilagodio intenzivnom stilu života svojih nosioca, pružajući vid bez napora pri prijelazu dioptrije s daljine na blizinu.

Binocular Booster

Inovacija za Varilux Physio 3.0! 80% prezbiopa ima različitu dioptriju na lijevom i desnom oku što u nekim slučajevima može dovesti do problema u kvaliteti vida. Takav raskorak u dioptriji zahtjeva veći napor za oči, odnosno mehanizam stvaranja slike na mrežnici. Nova tehnologija – Binocular BoosterTM usklađuje ove razlike duž linije meridijana, pružajući jednostavan i lagan prijelaz između zone za daljinu prema zoni za blizinu, bez obzira na dioptriju.

Varilux Physio 3.0 pruža opušten vid tijekom cijelog dana – bez obzira na zahtjevnost vida.

Wave 2.0 i DDV

 

S Wave 2.0 Technology u mogućnosti smo uzeti u obzir veličinu zjenice te je ukalkulirati u izračun dizajna leće bez obzira na recept, zahvaljujući mapiranju zjenice. Mapiranje zjenice prestavlja kartografski prikaz svih varijacija veličine zjenice, za sve recepte, sve udaljenosti te u svim zonama leće. To omogućava optimalnu izvedbu leće bez obzira na smjer gledanja ili način nošenja naočala. Varilux Physio 3.0 uzima u obzir sve prednosti Varilux Physio 2.0 dizajna te nadograđuje izvedbu u slijedećim područjima:

 • Savršen prijelaz između udaljenosti za blizinu i daljinu
 • Gledanje bez napora i kod jako zahtjevnih aktivnosti
 • Udobnost vida bez obzira na svjetlosne uvjete