Rješenje za sunce i sport

Leće za sunčane naočale // moderne, svestrane i visokoučinkovite. Za sve aktivnosti na otvorenom.

Zeiss

Jesu li sve sunčane naočale iste? Nipošto! Kada najviše nosite sunčane naočale? U shoppingu? Dok ispijate kavu? Ili dok šećete parkom? Ili možda dok se bavite sportom? Ili tijekom vožnje? Što bolje vaše sunčane naočale zadovoljavaju vaše potrebe, to su udobnije za nošenje. Moguće je odabrati između tri kategorije: Urban, Drive i Active


Filtriraju do 100% UVA i UVB zračenja. Pronađite svoje mjesto pod suncem, a nemojte oštetiti svoje oči.

 

Sve kategorije leća za sunčane naočale – Urban, Drive i Active – imaju 100%-tnu zaštitu od UVA i UVB zračenja, pružajući vašim očima optimalnu zaštitu. Osjećajte se ugodno na otvorenom, dok se nalazite na suncu. Vaše oči bit će vam zahvalne. Evo jednog savjeta: što su vaše oči osjetljivije na svjetlo, to je potrebnija tamnija nijansa leće sunčanih naočala. Svijetle boje i gradirane nijanse idealni su za oblačne dane s malo sunčeve svjetlosti, dok tamne boje štite oči na jakom suncu.


Carl Zeiss Vision.

Po čemu se razlikuje dobar par leća za sunčane naočale?

Zeiss

ZEISS-ova filozofija leća za sunčane naočale temelji se na jednostavnom načelu: sunčane je naočale potrebno optimalno prilagoditi vašim potrebama vida, obliku vašeg lica i vašem stilu života – baš kao i vaše svakodnevne naočale. Važan kriterij kvalitete za dobar par sunčanih naočala je 100%-tna zaštita od sunčevog UVA i UVB zračenja i pogodan intenzitet boje u rasponu od 20 do 80 posto. Mnogo je dostupnih boja. Kako bismo osigurali da leće i okviri sunčanih naočala odgovaraju vašem izgledu, nudimo vam široki spektar pojedinačnih boja, gradiranih nijansi i dvobojnih verzija leće. Na taj način možete odabrati tradicionalnije smeđe, zelene ili sive leće ili neku drugu boju po svom izboru – što god najbolje odgovara vašem osobnom stilu i omiljenoj odjeći. Mogućnosti su beskrajne. Ove leće izgledaju dobro i potpuno su funkcionalne. Leće za sunčane naočale osiguravaju odličan kontrast boja, poboljšavaju vaš vid u uvjetima jake sunčeve svjetlosti i blještavila, kao i u difuznim uvjetima osvjetljenja. Minimalna težina i trajnost leća također korisniku povećava sigurnost i udobnost, čineći ih savršenim dodatkom za sve aktivnosti na otvorenom – bilo da se radi o sportu, planinarenju ili izletima u grad.


Evo kako odabrati pravu nijansu leće.

Postoji beskrajan broj boja, nijansi i verzija koje možete odabrati – ali koje su značajke prikladne za vas? Odluka je u potpunosti na vama. Boje ne određuju samo izgled vaših naočala, već imaju i znatan utjecaj na ono što mislite i kako se osjećate.

Leće s gradiranim nijansama

Persol

Osim jednobojnih leća, tzv. gradirane nijanse moguće je napraviti uranjanjem tako da se razina smanjenja svjetlosti smanjuje od vrha do donjeg ruba leće. Ove leće za sunčane naočale imaju gradiranu nijansu i posebno su prikladne za situacije u kojima se svjetlosni uvjeti mijenjaju kada korisnik pogleda prema gore, npr. tijekom vožnje: dok gleda ploču s instrumentima gleda samo krozlagano obojenu površinu leće, ali i dalje uživa u pogledu bez bljesaka dok vozi i gleda cestu kroz tamno obojeni gornji dio leće.

Dvobojne leće

Persol

Dvobojnim lećama svoje naočale pretvarate u moderan modni dodatak koji prati modne trendove i trendove šminkanja. Dvobojne leće sadrže višestruke nijanse u jednoj leći.


Smanjite osjećaj odsjaja, povećajte kontrast i zaštitite svoje oči tijekom vožnje.

Zeiss

Na putu ste i u potpunosti možete uživati: ZEISS leće za sunčane naočale idealne su za ljubitelje putovanja u autu, kao i za osobe koje često voze i cijene maksimalnu udobnost i sigurnost vida. Dodatni polarizacijski filter u leći smanjuje blještavila iz prometa (npr. na jakoj sunčevoj svjetlosti ili u slučaju mokre ceste). Posebne nijanse kao što su Skypol® ili Skylet® poboljšavaju percepciju kontrasta. Također su dostupne u obliku zakrivljenih leće za dodatnu zaštitu od vjetra, što ih čini idealnima za putovanje otvorenom cestom u kabrioletu. A sadrže i 100%-tnu zaštitu od UVA i UVB zračenja.

Nijanse leći pogodne za vožnju

Sunčane naočale ljeti apsolutno morate imate, osobito kada vozite. Međutim, vozači bi trebali imati na umu da je leća pretamna – i stoga neprikladna za vožnju – ako ima 90%-tnu ili višu obojenost. Za korištenje tijekom noći, maksimalna vrijednost ne bi smjela prelaziti 25%. Prilikom odabira obojenih leća, vozači bi se trebali pobrinuti da odaberu pravu obojenost leće. Kako bi se osiguralo prepoznavanje znakova i semafora, leće za sunčane naočale moraju zadržati prirodne kontraste boja. Zato su zelene, smeđe i sive boje najpogodnije za vožnju. Samozatamnjujuće leće nisu uvijek najbolji izbor za vožnju. Vjetrobransko staklo blokira veliki dio UV zračenja, što znači da se leće ne zatamnjuju kao kada ste vani. Ako morate značajno smanjiti blještavilo pri vožnji na jakoj sunčevoj svjetlosti, trebali biste se odlučiti za sunčane leće s gradiranim nijansama ili za polarizirane leće.


Kako djeluju polarizirane leće na sunčanim naočalama?

Ove naočale obavezne su za skijaše i ljubitelje vodenih sportova, ali pomažu i svim korisnicima naočala da uživaju u boljem pogledu: sunčane leće s polarizacijskim filterom. Poseban premaz smanjuje iritantnu reflektiranu svjetlost, tj. kada sunčeva svjetlost udari o vlažnu cestu, snijeg, vodu ili metalne površine. Istovremeno, posebna boja poboljšava kontrast i percepciju boje. Rezultat: manje iritirajućih refleksija na leći, što vam daje posebno jasan i ugodan vid – čak i na jakoj sunčevoj svjetlosti. Ova dodatna usluga korisna je ne samo ukoliko su vaše oči osjetljive na blještavilo, već i tijekom vožnje, kada provodite vrijeme na plaži, kada se bavite sportom ili obavljate druge dnevne aktivnosti – polarizirajuće leće za sunčane naočale osiguravaju značajno povećanu udobnost vida. I, naravno, leće za sunčane naočale s polarizacijskim filterom nude 100%-tnu zaštitu od UVA i UVB zračenja.

Evo kako djeluje polarizacija.

Prirodno svjetlo putuje u svim smjerovima. Stoga je klasificirano kao nepolarizirano. Kada svjetlosne zrake dođu u dodir s reflektirajućom površinom, npr. sunčevom svjetlošću koja udara o vodu, snijeg, mokru cestu ili naočalnu leću, reflektiraju se natrag i preusmjeravaju u određenom smjeru. Drugim riječima, ta je svjetlost polarizirana. Većina te svjetlosti je okomito polarizirana, tj. postavljena je vertikalno. Međutim, polarizacijski filter u naočalnoj leći vertikalno se poravnava i tako blokira reflektirano svjetlo, gotovo potpuno uklanjajući refleksiju s vode, vlažne ceste ili snijega.


Kome su namijenjene leće za sunčane naočale sa zrcalnim premazom?

One će vam pomoći u očuvanju jedinstvenog izgleda – i nisu samo moderne, već i potpuno funkcionalne: leće za sunčane naočale sa ZEISS DuraVision Mirror premazom omogućuju kristalno čist vid sa značajno smanjenim refleksijama. To poboljšava vizualnu udobnost i u ekstremnim uvjetima osvjetljenja kao što je to slučaj u planini ili na snijegu, na plaži, u parku ili pak dok ste u kupovini ili se bavite sportom. Dva posebna premaza čine to mogućim: anti-reflektirajući premaz na stražnjoj površini leće i zrcalni premaz na prednjoj strani. DuraVision® Mirror leće za sunčane naočale također odbijaju prljavštinu i posebno se lako čiste. Evo našeg modnog savjeta: naši zrcalni premazi dostupni su u osam različitih uzbudljivih boja kako bi vam osigurali nevjerojatne rezultate – od crvene do zelene i plave boje, pa čak i do srebrne i zlatne. A leće sa zrcalnim premazom izvrsno se slažu s metalnim okvirima svakog oblika, ali idu sjajno i s oblikom okvira panto.

Pozor za vozače: nisu sve nijanse prikladne za vožnju. Bez obzira na potrebe vašeg vida, konzultirajte se s nama  kako bismo pronašli boju koja vam odgovara. I, naravno, leće za sunčane naočale sa ZEISS DuraVision Mirror premazom nude 100%-tnu zaštitu od UVA i UVB zračenja.


Prilagođeno baš vašem stilu života. Uživajte u iznimno jasnom vidu do rubova leće.

Zeiss

Bez obzira na to volite li skijati, voziti bicikl ili vrtlariti, ZEISS-ove leće za sunčane naočale idealan su izbor za osobe s aktivnim stilom života. Ove leće individualizirane su kako bi se prilagodile vašem omiljenom hobiju ili sportu, uz opcionalan zeleni, crveni, intenzivno plavi ili srebrni premaz na zrcalu. Također su sportske, izdržljive i moderne – kao i izuzetno udobne: zrcalni premaz sprječava neugodne refleksije na stražnjoj površini leća. Također su dostupne i u obliku zakrivljene leće. I sadrže 100%-tnu zaštitu od UVA i UVB zračenja.

Kako djeluju sportske naočale?

Ukoliko želite uživati u neoštećenom vidu dok se bavite sportom, trebat ćete naočale koje ispunjavaju razne zahtjeve. ZEISS-ove leće za sportske sunčane naočale lagane su i izdržljive, s intenzitetom obojenosti od preko 80%, imaju dodatni premaz za zaštitu od prljavštine i ogrebotina, a individualizirane su za vaše oči. Zahvaljujući tehnologiji Cosmetic Edge®, ove tanke leće omogućuju vam jasan vid sve do rubova leće, čak i ako nosite jako zakrivljene leće s velikom dioptrijom. To jamči besprijekoran vid i štiti vaše oči od prljavštine, sunčeve svjetlosti ili sitnih čestica prašine u zraku. Bez obzira vozite li bicikl, trčite ili se bavite sportovima na vodi, igrate tenis, nogomet ili golf.

Štoviše: ZEISS sportske naočale dostupne su sa single vision ili progresivnim lećama

Kako djeluje tehnologija Cosmetic Edge®?

Okrugle. Pravokutne. Sportske. Stilske. Stvaranje zakrivljene leće predstavlja jedinstveni izazov. Trebale bi biti što tanje, čak i na rubnim područjima, a ipak optimalno korigirati vizualne nedostatke korisnika. ZEISS-ovom tehnologijom Cosmetic Edge® moguće je proizvesti ravne leće s optimalnim ispravkom vida, čak i ako imamo vrlo veliki promjer leće i vrlo zakrivljeni okvir.