Rješenje za digitalni svijet

Usredotočenost na moderan život. Ove leće omogućit će vam u potpunosti nov pogled na vaš pametni telefon, tablet ili TV. Savršeno prilagođene upotrebi digitalnih uređaja. Vaše oči će vam biti zahvalne.

 

U pametne telefone, tablete ili televizore gledamo u prosjeku gotovo pet sati na dan. A u naš mobitel pogledamo čak 80 puta na dan! Te će brojke u budućnosti samo rasti. Mala veličina slova i neprestano prebacivanje našeg fokusa gledanja s predmeta na maloj udaljenosti na one na velikoj udaljenosti zahtijeva od naših očiju krajnji napor. Od dobi od 30 godina nadalje to može dovesti do digitalnog naprezanja očiju ili, kako to još stručnjaci nazivaju, sindroma kompjuterskog vida. Naočalne leće pružaju savršen lijek omogućavajući brzu i udobnu fokusiranost zahvaljujući posebno optimiziranoj bližoj zoni – bez obzira gdje je usmjeren naš pogled. Ove leće su idealne ne samo za gledanje u digitalne uređaje, već i za čitanje knjiga i časopisa.


Digitalne leće // Carl Zeiss Vision

Zeiss

Stanite na kraj digitalnom naprezanju očiju!

Tko bi rekao? Ispada da u naš pametni telefon ili drugi mobilni uređaj gledamo u prosjeku do 80 puta dnevno! Brzo premještanje našeg fokusa s male udaljenosti na veliku i natrag predstavlja značajan izazov našim očima. To često primjećujemo navečer, a manifestira se umornim očima i pečenjem, napetim mišićima ili čak glavoboljom. Naše oči rade bez napora i brzo se prilagođavaju raznim udaljenostima sve do određene dobi. Nažalost, naše oči prolaze kroz stalno pogoršanje sposobnosti da “se prilagode” – prebace fokus s jedne udaljenosti na drugu – počevši od 30. godine. To često prolazi nezapaženo. Ove posebne naočalne leće iz ZEISS-a mogu pomoći pri smanjenju naprezanja očiju.

Zeiss

Svijet u pikselima – izazov za vaše oči.

Sve češća upotreba pametnih telefona, navigacijskih uređaja, e-čitača i tableta također mijenja ponašanje našeg vida: naše oči moraju se naviknuti na novi raspon pogleda na blizinu kako bi se prilagodili na kraću udaljenost na kojoj držimo digitalne uređaje u usporedbi s novinama ili knjigom. Ti uređaji također zahtijevaju da se naš pogled neprestano prebacuje na različite udaljenosti. Takve situacije zahtijevaju mnogo – često previše – od naših očiju: rezultat toga je da sve više ljudi postaje kratkovidno ili se žali na problem s očima ili općim zdravljem.

Zeiss

Što je digitalno naprezanje očiju?

Korištenje digitalne tehnologije zahtijeva od naših očiju najviše napora. U samo djeliću sekunde pogled se mora kretati od kratkih do dalekih udaljenosti: od gledanja nečega u daljini do malih zaslona, sićušnih slova i čvrsto upakiranih informacija – a zatim opet natrag. To iznimno napreže cilijarni mišić, a leća oka se mora neprestano prilagođavati kako bi osigurala da je ono što vidimo jasno fokusirano. Glavobolja i napetost u vratu, pečenje ili umorne oči mogu biti rezultat toga, osobito u starijoj dobi. U Njemačkoj, na primjer, 50 posto stanovništva pati od jednog ili više od tih simptoma, tj. od vizualnog stresa.

Opušten, udoban vid. S lećama u digitalni svijet.

ZEISS Digital Lenses usredotočene su precizno na korištenje digitalnih uređaja kao što su e-čitači ili pametni telefoni. Posebna optimizacija bliske zone uzima u obzir tipična kretanja očiju i kraće udaljenosti čitanja koju zahtijevaju ti uređaji. Ovaj dizajn optimalno podupire cilijarni mišić i time olakšava korisniku da usredotoči svoj vid na kratke i daleke udaljenosti. To može pomoći u sprečavanju simptoma umora. Idealne naočale za svakodnevnu uporabu – a ne samo za one iz digitalne generacije.


Eyezen™ // Essilor

Eyezen™ je nova kategorija leća, ponos i dika inovativne tehnologije Essilor, dizajnirane za opušteni povezani život, koje pomažu pri zaštiti vaših očiju od ekrana.

Eyezen™ je mlada i inovativna marka koja omogućuje odmor za oko i ugodu za korisnike ekrana u njihovom svakodnevnom životu. Eyezen™ leće pružaju najsuvremeniju tehnologiju kako bi svatko mogao uživati u povezanom životu, bez obzira trebaju li nositi naočale ili ne. Eyezen ™ leće objedinjuju dvije tehnologije, Eyezen ™ Focus koja pomaže u prilagodbi korekcije vida na udaljenosti gledanja svakog digitalnog uređaja, uključujući gledanje na vrlo blizu i svjetlosnu tehnologiju filtriranja koja štiti oči od štetnog plavo-ljubičastog svjetla kojega emitiraju digitalni zasloni. Eyezen ™ leće smanjuju naprezanje očiju, poboljšavaju čitljivost malih slova, smanjuju odsjaj, poboljšavaju kontrast i sprječavaju prerano starenje očiju korisnika. Leće za svakodnevno korištenje osmišljene su da opuste vaše oči i pomažu u zaštiti vaših očiju kako biste što bolje iskoristili vaš život na ekranu.


EnergizeMe Digitalne leće // Carl Zeiss Vision

Zeiss
Prve naočalne leće napravljene za osvježavanje nakon dužeg korištenja kontaktnih leća

Ovih dana svaki korisnik kontaktnih leća ima barem jedan par naočala kako bi svoje oči odmorio nakon dugog nošenja kontaktnih leća. Često korištenje pametnih telefona, tableta itd. uzrokuje dodatni stres za vid. Ali jeste li znali da ove naočale mogu učiniti još više za vas? Uživajte u udobnijem vidu i svježim očima kada se s kontaktnih leća prebacite na naočale. ZEISS EnergizeMe naočalne leće omogućuju korisnicima kontaktnih leća nešto više od tipičnog para naočala. One su posebno optimizirane za ponašanje vida korisnika kontaktnih leća i vida u digitalnom svijetu.

Udoban vid i svježe oči. Iskusite potpuno opuštanje s ovim naočalnim lećama za sve korisnike kontaktnih leća.

Tko ne poznaje taj osjećaj? Nakon dugog nošenja kontaktnih leća oči su umorne, a vaš vid više nije jasan koliko biste željeli. Prebacivanje na naočale definitivno je prava odluka. Zahvaljujući posebnom dizajnu leće, ZEISS EnergizeMe naočalne leće posebno su prilagođene za prilagođavanje ponašanja korisnika kontaktnih leća, a prebacivanje na naočale postaje mačji kašalj – sve to dok se vaše oči odmaraju. Uživajte u istinski svježim očima koje su spremne za sve što slijedi.Zeiss

9 od 10 ispitanih osoba osjeća se

svježe i sa smanjenim digitalnim naprezanjem očiju s

ZEISS EnergizeMe lenses

Zbogom digitalnom naprezanju očiju!

 

Uživajte u udobnom vidu dok koristite svoj pametni telefon, prijenosno računalo ili tablet – zahvaljujući inovativnoj tehnologiji iz ZEISS-a.

Iako nismo svi iz “digitalne generacije”, ipak svi sve više koristimo digitalne uređaje. Ova smjena uzrokovala je temeljne promjene naših vizualnih navika: čitanje na digitalnim uređajima zahtijeva kraću udaljenost čitanja, uzrokujući često prebacivanje pogleda od kratke na dugu udaljenost i obrnuto. Konkretno, korištenje pametnog telefona, tableta ili sličnog digitalnog uređaja tijekom duljeg vremenskog razdoblja može uzrokovati oštećenje ili pretjerani umor očiju. ZEISS EnergizeMe naočalne leće za korisnike kontaktnih leća imaju posebnu tehnologiju koja olakšava čitanje knjiga i teksta na svim vrstama digitalnih uređaja, što ih čini izvrsnim načinom sprječavanja digitalnog naprezanja očiju.