Carl Zeiss Vision

ZEISS i.Scription leće

Uživajte u bistrijem, jasnijem vidu uz bolji kontrast i življe boje – čak i noću i u sumrak. Naočalne leće sa ZEISS i.Scription® tehnologijom prilagođene su do najsitnijih detalja kako bi udovoljile vašim očima i pružile vam jasniji i bistriji vid s boljim kontrastom. Doživite jasniji, bolji vid – pogotovo noću i u sumrak.

Jasniji i bistriji vid s većim kontrastom – čak i noću.

Doživite impresivnu kvalitetu vida. Pri izradi leća sa ZEISS-ovom i.Scription tehnologijom, osobni profil oka korisnika zasebno se analizira pomoću posebnog računalnog mjernog sustava: ZEISS i.Profilerplus. Ovaj profil moguće je ugraditi u dizajn i izradu leće, što omogućuje ispravljanje prethodno neotkrivenih vizualnih mana. Rezultat: oštriji i jasniji vid tijekom noći i u sumrak, smanjen odsjaj (npr. prednjih svjetala nadolazećih automobila), življe boje i bolja percepcija kontrasta.

Jasniji vid noću.

Mnogi korisnici naočala lošije vide noću ili u sumrak jer se njihove zjenice šire u uvjetima slabog osvjetljenja. S time se gubi i dubina polja, a prostorni vid je ograničena, dok refleksije i loši kontrasti umaraju oči. Tijekom dizajnirana leće i.Scription tehnologija uzima u obzir raširene zjenice korisnika, te na taj način pomaže pri poboljšanju vizualnih performansi u uvjetima slabog osvjetljenja.

Veća vizualna udobnost, veća sigurnost. Optimizirano i opremljeno iznimnom preciznošću.

i.Scription leće moguće je, tijekom izrade, optimalizirati i dodatno individualizirati. Ova tehnologija omogućuje izradu preciznih leća s najboljim mogućim korektivnim svojstvima. To pomaže u poboljšanju vizualne udobnosti, ne samo korisnicima koji tijekom noći doživljavaju određenu razinu sljepila, već i onima kojima pružaju veći osjećaj sigurnosti u uvjetima lošeg osvjetljenja. Uvjerite se sami.


 IndividualFit® Technologija

IndividualFit® tehnologija uzima u obzir dnevne aktivnosti pojedinca, te nudi izbor od tri dizajna leće koji odgovara potrebama određenog korisnika.


Luminance Design® Technologija

Spoznaja da veličina zjenice varira ovisno o osvjetljenju, novi Luminance Design™ Technology u prosjeku računa sa zjenicom veličine 3.3 mm. Dizajn leće za bolji i prirodniji vid izračunava se pomoću svjetlosnog snopa.


FaceFit® Tehnologija

FaceFit® tehnologija otključava puni potencijal 3D percepcije.

Anatomija svakog lica je drugačija. Neuzimanje u obzir jedinstvenih karakteristika lica svake osobe može kompromitirati kvalitetu vida i tako povećati nejasnoću i iskrivljenost slike, posebno za srednje i visoke dioptrijske vrijednosti, te kada postoje velika odstupanja od standardnih parametara nošenja. Kao rezultat 3D potencijal nositelja naočala i dobra percepcija udaljenosti ne mogu u potpunosti biti iskorištene jer se lijeva i desna vidna polja ne poklapaju savršeno. Stoga je neophodno integrirati posebne parametre nošenja za svaku osobu.

Koristeći FaceFit® tehnologiju nove ZEISS Digital Individul leće dorasle su izazovu.

Optimiraju vidna polja na temelju podataka o okviru, podataka o položaju zjenice iza naočalne leće i prilagodbe okvira nosu i ušima nositelja naočala. Ove informacije dovode do stvaranja poboljšanih zona leće i optimiranog rješenja za oči i lice.


Adaptation Control® Tehnologija

Adaptation Control® tehnologija pruža optimiziran koridor prilagođen naučenim kretnjama oka. Adaptation Control® tehnologija uzima u obzir naučeni smjer gledanja oka (okomito kretanje). Ona uspoređuje prethodni okvir, novu visinu ugradnje i adiciju kako bi se napravio prikladan koridor i položaj zone za blizinu.


FrameFit®+ Technologija

FrameFit® + tehnologija je izuzetno bitna za bolji vid. Nisu sve progresivne leće namijenjene svim okvirima. ZEISS korisnicima progresivnih leća osigurava bolji vid – bez obzira na odabrani okvir.


Digital Inside® Technologija

Progresivna leća optimizirana za čitanje tiskanih i digitalnih medija: Zona za blizinu proširena je okomito i vodoravno za obje udaljenosti čitanja – uobičajenih tiskanih medija i digitalnih uređaja. Rezultat: opušten i prirodan položaj glave i tijela.


FreeForm tehnologija

FreeForm tehnologija omogućila je ono što se prije smatralo nemogućim: primjenu uistinu individualiziranog dizajna. Ali što je točno FreeForm tehnologija?

U svim progresivnim lećama dioptrija za čitanje nalazi se u donjem dijelu leće. Gornji dio leće koristi se za gledanje u daljinu, a prijelaz između dviju zona – poznat i kao koridor progresije – pruža jasan vid u srednjem rasponu udaljenosti.

Zbog zakona fizike, mutnoća se javlja na rubovima ove zone koja može varirati ovisno o kvaliteti progresivnog dizajna leće i stupnju individualizirane prilagodbe. Što su mjerenja bolje individualizirana, a izrada same progresivne leće bolja, to je manja mogućnost prisutnosti mutnoće na perifernom području. To rezultira boljim vidom i tolerancijom korisnika. Progresivna površina je poznata i pod nazivom slobodna površina. Na Carl Zeiss Visionu definirane su male komponente površine koje su lokalno varijabilne i dovode do glatke i progresivne površine. Ove površinske komponente prilagođavaju se dioptriji korisnika pomoću matematičkih izračuna, a nakon toga kreće se sa izradom istih. To znači da je dizajn leće moguće individualno prilagoditi osobnim potrebama korisnika.