Essilor

EyeCode

Po prvi put, Essilor otkriva jedinstveni kod ljudskog oka.

Eyecode revolucionalizira optimizaciju leća i otvara novu razinu personalizacije premium leća.

Sve do danas, sve leće koje su se proizvodile pretpostavljale su da svi ljudi imaju isti Centar rotacije oka, iako on može varirati do čak 30%. Po prvi put ikada točan Centar Rotacije Oka (CRO), koji je jedinstven za svaku osobu može se izmjeriti zahvaljujući Essilor-ovom instrumentu Visioffice®. Ovo dinamično 3D mjerenje oka [x,y,z] koje nazivamo eyecode je brzo, jednostavno za mjerenje, te iznimno precizno. Uz vašu dioptriju te našom analizom dodatnih parametara vezanih uz okvir kao i ponašanje, od sada smo u mogućnosti ponuditi najnaprednije fiziološke leće ikada napravljene. Takve leće su optički pet puta preciznije.

Eyecode opcija dostupna je na Varilux progresivnim lećama i Essilor jednojakosnim lećama stvorenim zahvaljujući DDV tehnologiji, pružajući slijedeće prednosti:

  • Naočale s eyecode lećama pružaju napredan vid, bez truda
  • Neusporediva preciznost u proizvodnji i centriranju
  • Optimizacija dizajna leće prema svakom pojedinačnom oku
  • Dodatne tehnološke inovacije iz Essilor-a kao što su DDV i W.A.V.E. 2.0 pružaju krajnjim korisnicima sigurnost proizvoda koji spada u kategoriju top-branda bez obzira na smjer gledanja nosioca

Varilux live optics

Essilor-ov Odjel za istraživanje i razvoj posebnu pažnju daje razvoju dvaju komplementarnih disciplina: fiziologija i optika. To su temeljni principi Varilux znanstvenog programa poznatog kao Live Optics. Sve Varilux leće rezultat su permanentnih procesa koji uključuju saznanja o životnom sustavu te saznanjima o optici. Konačna ambicija Varilux Live Optics programa je da oko i leća postanu jedno, na način da se leća prilagođava oku. Bez obzira na udaljenost, nosioc koristi najbolje što mu progresivna leća može pružati: prirodan vid.


Wearer Power

Wearer Power kalkulacija znači da je geometrija leće prilagođena od strane Essilor-ovih dizajnera kako bi dioptrija bila u skladu sa recepturom u stvarnim uvjetima. Kao rezultat toga, leća kalkulirana prema Wearer Power podacima je leća koja u potpunosti odgovara potrebama nosioca u realnim životnim uvjetima.


DDV – Dual Digital Vision

DDV (Dual Digital Vision) oznaka je koja definira bilo koju Dual Side leću koja je rezultat jedinstvene kombinacije stručnosti u optičkom dizajnu, kalkulacije, te Digital Surfacing Advanced tehnologije. Dual Side leće su leće kod kojih je optički dizajn raspoređen na 2 površine. To znači da su obje površine kompleksne (za razliku od jednostavne sferne ili torične leće). DDV leće koje sadrže kompleksni optički dizajn na obje površine leće pružaju nove prednosti nosiocima. Najnovije tehnologije izračuna pružaju novu razinu slobode u dizajnu leća jer uzimaju u obzir obje površine u procesu optimizacije te tako idu dalje od tradicionalnih «jednostranih» dizajna. Mogućnosti koje pruža tehnologija digitalne obrade ključna je za ostvarivanje izvedbe koju pronalazimo kod DDV leća. Međutim, njihova napredna izvedba u konačnici je rezultat dizajna dok je proces izrade isključivo način na koji dolazimo do tog dizajna.


W.A.V.E. 2.0 Tehnologija

Razvijena 2006. godine za Varilux Physio leće, WAVE tehnologija predstavlja revolucionarni način dizajna leća. Po prvi put se u obzir uzeo cijeli svjetlosni snop koji prolazi kroz zjenicu, bez obzira na smjer gledanja. 2010. godina predstavlja iskorak u našem razumijevanju Wavefront- a. Uz analizu cijelog svjetlosnog snopa, kalkulacija leće integrira svaki mogući promjer zjenice; zbog te razlike WAVE 2.0 tehnologija je naš najveći napredak do danas. Kontrola Wavefront- a isključivo je moguća kroz upotrebu Advanced Digital Surfacing™ tehnologije.

Predstavljamo novi kompleksni model ponašanja.

Kako bi napravili leću čija izvedba neće varirati ovisno o veličini zjenice, naš Odjel za istraživanje i razvoj stvorio je ekskluzivni model ponašanja koji uzima u obzir sve faktore odgovorne za promjenu veličine zjenice. Rezultat toga je da bez obzira na to tko je nosioc, možemo provjeriti veličinu zjenice u svim uvjetima.

Integracija mapiranja zjenice u kalkulaciji leća.

Ovaj novi model ponašanja sada nam omogućuje precizno mapiranje promjera zjenice za svakog nosioca. Ovo precizno mapiranje integrira se u svakoj kalkulaciji leće zbog čega svaka Varilux Physio 2.0 leća pruža najnaprednije rezultate u svim uvjetima.


Nanoptix 

Revolucija u tehnologiji leće. Osnovna struktura leće je rekonstruirana za vrijeme kalkulacije leće na način da virtualno eliminira plivajući efekt.Uz ovaj proces, Nanoptix raščlanjuje leću na tisuće sitnih elemenata kako bi se stabiliziralo odstupanje točke:

  • I bazna zakrivljenosti i dioptrija imaju utjecaj na odstupanje točke, zato je njihova kombinacija optimizirana za svaki element leće.
  • Baza prednje površine svakog elementa izračunata je tako da kompenzira utjecaj jakosti dioptrije na odstupanje: bazna zakrivljenost se smanjuje dok se jačina povećava kako bi se stabiliziralo odstupanje točke preko čitave površine leće.
  • Svi elementi čine jedinstvenu leću koja korigira dioptriju nosioca bez generiranja plivajućeg efekta.

Nosioci uživaju u stabilnosti u pokretu


SynchronEyes

Revolucija u dizajnu leća.

Zasnovana na najsuvremenijem istraživanju, SynchronEyes uzima u obzir fiziološku razliku između dva oka kako bi se osiguralo izuzetno široko vidno polje:

  • Obzirom da kvaliteta slike na mrežnici lijevog i desnog oka utječe na binokularni vid, izračun dviju leća se sinhronizira.
  • Optimizacija svake leće uzima u obzir razliku između recepta desnog i lijevog oka kao i razmak zjenica.
  • Za sve smjerove gledanja, kvaliteta slike na mrežnici lijevog i desnog oka je jednaka što kao rezultat daje maksimalnu kvalitetu binokularnog vidnog polja.

Nosioci uživaju u širokom vidnom polju


4D Technologija

Revolucija u personalizaciji.

Po prvi put, 4D Technology uzima u obzir dominantno oko. Za nosioca, vrijeme reakcije je poboljšano. Ekskluzivna 4D Technology uzima u obzir vid dominantnog oka za izračun leće kako bi se osigurala trenutna reakcija za nosioca. Kao što smo ljevaci ili dešnjaci tako i naš vid ima oko koje dominira. U svakodnevnom životu, slika dominantnog oka prva dolazi do mrežnice i igra važnu ulogu u percepciji prostora. Poštujući vodeću ulogu dominantnog oka 4D Technology poboljšava vrijeme reakcije nosioca istovremeno zadržavajući dobro binokularno vidno polje. 4D Technology definira binokularni dizajn u korist izvedbe leće uzimajući u obzir vid dominantnog oka. Na ovaj način dobivamo najbolji mogući binokularni vid. Identifikacija dominantnog oka provodi se za vrijeme uzimanja ostalih mjera potrebnih za izradu i ugradnju leće.

Nosioci dobivaju trenutni refleksni vid, čak i s progresivnim lećama


S.digitalna obrada

Za integraciju Nanoptix tehnologije, ESSILOR-ov proizvodni proces razvio se do najviše točnosti i kvalitete. S-digitalna obrada uzima sve prednosti digitalne obrade što je čini pet puta preciznijom. S-digitalna obrada temelji se na novom, patentiranom ESSILORovom procesu: trenutni, aktivni korak koristi preciznu mjeru pozicije leće u blokeru za vrijeme obrade dijamantnim alatom.