Standardne

Iskusite izvrsnu udobnost nošenja

Savršen izbor za vaš prvi par naočala, naočale za djecu ili standardne svakodnevne naočale: jednojakosne leće koriste se i za gledanje u daljinu i za čitanje – dva najčešća razloga zbog kojih ljudi nose naočale. U čemu je razlika? S naočalama za čitanje, single vision leće optimizirane su za vid na blizu i prilagođene su individualno za standardnu udaljenost čitanja kod dalekovidnog čitatelja. Ove su leće sjajne ne samo za čitanje knjiga, već i za čitanje manjih veličina slova na pametnom telefonu ili tabletu. Dalekovidni korisnici uglavnom imaju zamagljen vid u bližoj zoni, a ponekad i kad gledaju u daljinu. Dalekovidnost proizlazi iz slike koja se fokusira iza mrežnice, što rezultira zamućenom slikom. Međutim, kod kratkovidnih osoba objekti u daljini izgledaju mutno jer kratkovidno oko fokusira slike pred mrežnicom, a ne na njoj. Optimalno postavljeni par leća za gledanje u daljinu može vam pomoći da vidite jasno kada gledate udaljene predmete.


Zeiss

Jednojakosne Sferićne Leće // Carl Zeiss Vision Care

ZEISS jednojakosne sferne leće su s jednim žarištem slike. Periferna zamagljenost može se minimizirati kako bi se osigurala visoka kvaliteta vida. Dostupne su i u plastičnom i staklenom obliku, mogu se koristiti i za veliku i malu dioptriju, u obliku leća za čitanje ili za gledanje u daljinu. Suvremene metode proizvodnje omogućuju izradu ovih izuzetno laganih leća. Plastične jednojakosne leće mogu smanjiti težinu naočala do 40 posto u odnosu na staklene leće.


Zeiss

Jednojakosne Aferićne Leće // Carl Zeiss Vision Care

Velika zakrivljenost leće – ne, hvala! Zahvaljujući njihovoj rotacijski simetričnoj, asferičnoj prednjoj površini, leće ZEISS jednojakosne AS karakterizira mala zakrivljenost i vrlo dobra svojstva obrade slike. Posebno su pogodne za korisnike s velikom dioptrijom. Leće je moguće izraditi da budu do 20 posto lakše i tanje, a sve s znatno smanjenom zakrivljenosti kako bi naočale bile atraktivnije.