Standardne

Standardne progresivne leće nude nekoliko rješenja za vid u samo jednoj leći

Standardne progresivne leće omogućuju, jednom lećom, gladak i jasan vid na blizinu i na daleko – a sve bez preskakanja ili prijelaza slike. Standardne progresivne leće su stoga jedinstvena podloga optičke tehnologije čija proizvodnja zahtijeva puno znanja, mnogo optičkih izračuna i točno poznavanje osobnih parametara korisnika. Opće pravilo je: što više dizajn progresivne leće uzima u obzir osobne parametre korisnika, to će vid biti ugodniji i opušteniji – a vrijeme prilagodbe kraće.


 Progresivne Precision Pure // Carl Zeiss Vision

Zeiss

 Jasan vid s poboljšanim svojstvima za suočavanje s digitalnim svijetom.

Jedan od glavnih trendova u današnjem svijetu je povećana upotreba digitalnih uređaja. Interakcija s računalima, mobilnim telefonima i tabletima isprepliće se s našim poslovnim i osobnim životima posljednjih nekoliko godina. Ljudske se oči suočavaju s većim izazovima nego ikad prije. Pri korištenju digitalnih uređaja čitanje se odvija na bližoj udaljenosti od one kod čitanja knjiga ili bilo kojeg drugog ispisanog medija. Pokreti očiju su, tijekom cijelog dana, brzi i dinamični, od gledanja blizu na daleko i natrag. To je potrebno uzeti u obzir kako bi izbjegli jako naprezanje očiju, umor, te neprirodno držanje glave i tijela.

Prednosti za korisnika:Zeiss

  • Jasan vid bez naprezanja pri čitanju ispisanih medija i tijekom korištenja digitalnih uređaja za ljude starije od 40 godina
  • Brzi fokus i dobar dinamički vid tijekom cijeloga dana, čak i za izazove današnjeg svijeta
  • Tanke i lagane leće Zeiss

Progresivne Precision Plus // Carl Zeiss Vision

Zeiss

Ljudske oči suočavaju se s izazovom kao nikada do sad.

Brze promjene u modi spadaju u mnoge utjecajne trendove današnjeg svijeta. Moda naočalnih okvira slijedi te trendove u stopu s rezultatom novih stilova, oblika i veličina. Istraživanja su pokazala da većina potrošača prvo odabire okvir, a zatim svoje leće. Ali ne pristaju sve progresivne leće svim okvirima: rezultat je često ograničena sloboda izbora okvira ili oštećenje vida. Pedeset posto korisnika progresivnih leća ima ograničen izbor okvira. U potrazi za modernim okvirima, korisnici češće mijenjaju stilove okvira, od malih do velikih okvira i obrnuto. Korisnici moraju prilagoditi ponašanje pokreta svog oka na koje se oko naviklo kod prethodnih naočala kada god kupe novi okvir, nove veličine ili oblika. To treba uzeti u obzir kada se izrađuju progresivne leće.

ZEISS Progresivne leće Precision Plus odgovaraju na ovaj izazov neograničenom slobodom izbora okvira da pritom ne ošteti vid, a da se korisnik brzo prilagodi na leću.

Izrađena je na dvije tehnoloije:

1// FrameFit®+ tehnologija neophodna je za bolji vid.

Nisu sve progresivne leće prilagođene svim okvirima. ZEISS korisnicima progresivnih leća osigurava bolji vid – bez obzira na odabrani okvir.

2// Adaptation Control tehnologija osigurava optimiziran koridor, prilagođen naviknutom odstupanju oka korisnika.

Adaptation Control tehnologija uzima u obzir odstupanje oka (ponašanje okomitog pomicanja očiju). Uspoređuje prethodni okvir s novom visinom prilagodbe i dodatnom jačinom kako bi se izradila leća, a oku pružilo udobno odstupanje i lociranje bližeg područja.


Varilux Comfort 3.0 // Essilor

Varilux Comfort leća uživa povjerenje nosioca i profesionalaca u struci više od 20 godina. Varilux Comfort 3.0 podiže ljestvicu za cijelu kategoriju pronalazeći još bolje rješenje za lagan pristup svim vidnim poljima te mutne dijelove leće svodi na minimum.

Sve zahtjevnije potrebe vida

Od pametnih telefona do prikaza voznog reda, oči konstantno mijenjaju fokus između blizine, srednje udaljenosti i daljine što predstavlja dodatni napor za oči. Varilux Comfort podržava dinamičan vid i brze promjene aktivnosti zadržavajući prirodni položaj glave i tijela.

Inovacija Varilux Comfort 3.0: W.A.V.E. 2.0 tehnologija

Novi model u fokus stavlja zjenicu oka nosioca kao psihološki standard za postizanje udobnosti vida i udovoljavanje potrebama nosioca u stvarnim uvjetima.t W.A.V.E 2.0 tehnologija, temelji se na analizi zjenice nosioca, oslobađajući leću od aberacija visokog reda kako bi se eliminirao zamagljen vid, pružajući trenutno oštar vid u svakom dijelu leće. Od integriranja zjenice kao novog parametra za izračun dizajna leće, optičke karatkeristike leće u potpunosti su prilagođene potrebama nosioca u stvarnom okruženju. W.A.V.E 2.0 tehnologija donosi oštrija sliku u svim zonama leće


Varilux E Design // Essilor

Varilux E Series novi je član Varilux Series obitelji, direktno inspiriran Varilux S Series tako da svi mogu uživati u jednostavnom vidu! Varilux istraživački tim potvrdio je da je izobličenje slike glavni razlog za neprilagodbu na progresivne leće. Zato je razvijena Swim Control Technology kako bi se smanjio plivajući efekt, a time i izobličenje slike.

Swim control tehnologija

Kao i Nanoptix, Swim Control temelji se na Essilor-ovom patentu za izračun mikro-elemenata. Riječ je o mikro-elementima pomoću kojih se adicija leće izrađuje neovisno o zakrivljenosti leće. Dok se adicija leće povećava, njena zakrivljenost se smanjuje. Zbog smanjenja zakrivljenosti, geometrija leće savršeno je kontrolirana kako bi se umanjio plivajući efekt. Cijela leća generira plivajući efekt, međutim periferni dio je onaj na kojem je distorzija najviše izražena. Zato se periferni dio leće izračunava pomoću najsuvremenije metode kao što je Nanoptix, dok se ostali dio leće izračunava na manje zahtjevan način, što znači da je sama izvedba jednostavnija.

Rezultat Swim Control: Efikasnost leće protiv plivajućeg efekta ovisi o tome koliko je sofisticirani izračun korišten za izračun leće. Što je izračun složeniji, plivajući efekt je manje izražen.

S – Digitalna obrada

Swim Control Technology zahtjeva maksimalnu preciznost u izradi kao i Nanoptix, osiguravajući potpunu podudarnost prednje i stražnje površine leće za vrijeme procesa obrade površine. S – digitalna obrada je jedinstven i bazni proces za sve Varilux Series leće. S – digitalna obrada dizajnirana je kako bi se postigao savršeni stupanj peciznosti u izradi te je zaštićena sa 5 patenata. Osim jednisvenog procesa izrade, uključuje i posebnu opremu instaliranu u našim laboratorijima kako bi se omogućio vrhunski servis. Jedinstvena S-digitalna obrada kojom je omogućeno da Varilux Series leće kontroliraju plivajući efekt kao nijedne druge leće na tržištu.

Revolucija se nastavlja

Kao rezultat najnaprednije tehnologije na polju optike, Varilux S Series predstavlja revoluciju u izradi progresivnih leća i iskustvu nošenja progresivnih leća kod prezbiopa. jedinstvena geometrija leće, ekskluzivna tehnologija i patentirani proces proizvodnje omogućio je Essiloru da u potpunosti redefinira koncept i proizvodnju progresivnih leća. Za prezbiope to znači neograničen vid, kao nikada prije. Sada, Varilux E Series proširuje Varilux Series portfolio, pružajući jednostavnu prilagodbu još većem broju nosioca.