Ostala individualna rješenja

Jednojakosne leće za vožnju // Sigurna i opuštena vožnja u bilo kojim uvjetima

Za izvrsnu udobnost nošenja i veću sigurnost na cesti. Leće za vožnju optimizirane su posebno za vožnju. Ove leće omogućuju vam da uživate u boljoj vidljivosti noću ili u teškim vremenskim uvjetima, zaštitite svoje oči od refleksija i olakšavaju brzo i često mijenjanje fokusa vašeg gledanja. Svakodnevne naočale s optimalnom dodatnom sigurnošću.


Jednojakosne DriveSafe leće // Carl Zeiss Vision

Zeiss

Svakodnevne naočale za vožnju

Dobar vid preduvjet je za sigurnu vožnju jer na putu naše oči rade prekovremeno: stalno mijenjajući fokus između ulice, GPS-a, te retrovizora i bočnih retrovizora. Nepovoljni vremenski ili svjetlosni uvjeti često otežavaju vidljivost. ZEISS DriveSafe leće – dostupne u obliku jednojakosnih ili progresivnih leća – smanjuju vizualni stres tijekom vožnje i vozačima poboljšavaju vidljivost, omogućujući da na odredište stignu sigurno i bez stresa.

 

Smanjeni odrazi. Pomoć pri boljem procjenjivanju udaljenosti.

Nepovoljni vremenski uvjeti, loši uvjeti osvjetljenja, iritantni bljesak (npr. od prednjih svjetala nadolazećih automobila, uličnih svjetiljki ili odraza s mokrih ulica), te brzo i često preusmjeravanje fokusa gledanja potencijalni su vizualni izazovi za mnoge vozače. Dizajn ZEISS DriveSafe leća odgovara posebnim vizualnim potrebama vozača.

 

Ove leće pomoći će vam da:

  • brže procijenite udaljenost i situacije u vožnji,
  • poboljšate vidljivost noću,
  • smanjite iritaciju uzrokovane reflektirajućim svjetlima i
  • osigurate brzu i jednostavnu prilagodbu vašeg fokusa gledanja na okolinu u kojoj vozite.

 

Bolja vidljivost tijekom dana, u sumrak i noću.

Veličina naše zjenice mijenja se tijekom dana: što je više okolne svjetlosti to je manja zjenica i obrnuto. Tradicionalne naočalne leće ne prilagođavaju se ovoj promjeni unutar svojih dizajna. DriveSafe leće iz ZEISS-a izdvajaju se iz mnoštva jer se njihov optimizirani dizajn leće prilagođava povećanom promjeru zjenice korisnika tijekom vožnje u slabijim svjetlosnim uvjetima. Ovaj dizajn leće također povećava kontrast, poboljšava vidljivost u nepovoljnim vremenskim uvjetima i smanjuje moguća izobličenja unutar periferije same leće – posebice kod progresivnih leća. Krajnji rezultat: bolji vid kojim možete preciznije odrediti udaljenost u stresnim situacijama vožnje, npr. noću ili dok kiši, u maglovitim uvjetima ili dok snježi.

 


Jednojakosne Eyedrive leće // Essilor

Essilor

Gotovo jedan od svaka dva vozača osjeća se neugodno kad se suoči s blještavilom na cesti uzrokovanim, npr. nadolazećim vozilima. Stoga su EyeDrive naočale s integriranom tehnologijom Reflect Control idealno rješenje za sve one koji puno vremena provode na cesti.

Ove naočale omogućuju

  • značajno manje blještavila,
  • oštru vidljivost i
  • široko područje gledanja
  • NOVI Surround View za još šire područje gledanja zahtijeva manje pokreta glavom

vergleich_eyedrive

Razlika kao dan i noć!

Kada padne sumrak, naše oči prebacuju se u noćni način rada. Naš se vid pogoršava i posebno smo osjetljivi na različite uvjete osvjetljenja. Iznenadni bljesak prednjih svjetala nadolazećih vozila tijekom vožnje može smanjiti vidljivost na nekoliko sekundi. EyeDrive s integriranom tehnologijom Reflect Control posebno su optimizirane za takve situacije. Ova inovativna tehnologija nadoknađuje zasljepljivanje pružajući istovremeno bolji kontrast i veću rezoluciju za detalje

bg_technologie

Inovativna tehnologija za jasan i oštar vid.

EyeDrive je posebno dizajniran za oštar, jasan vid danju i noću. Kompenzira nadražujuće djelovanje uzrokovano prevelikim osvjetljenjem i čini kontraste jasnijima. Gdje god leće sa super-reflektivnim premazima dosežu svoje granice, EyeDrive se dokazao oštrinom koja ostavlja bez daha, osobito u mraku.

 

Essilor

Surround View za manje pokreta glavom

Zahvaljujući tehnologiji Surround View, možete iskoristiti vrlo široko područje gledanja, te na taj način izbjeći nepotrebne pokrete glavom. To osigurava mnogo viši stupanj udobnosti, posebice pri prestizanju ili parkiranju.

Essilor

Bolji vid zahvaljujući vrlo širokom području gledanja

Tehnologija Surround View temelji se na složenim tehničkim izračunima kojima je moguće odrediti maksimalno vidno polje pomoću simulacije pokreta oka. Za vas kao nositelja naočala to znači izvrstan vid na daleko kao i bočni vid.

Iskoristite prednosti izvanrednih značajki Eyedrive-a za opuštenu i sigurnu vožnju danju i noću – bez uznemirujućih bljesaka.


Jednojakosne EnergizeMe leće // Carl Zeiss Vision

Zeiss

Prve naočalne leće napravljene za osvježavanje nakon dužeg korištenja kontaktnih leća.

Ovih dana svaki korisnik kontaktnih leća ima barem jedan par naočala kako bi svoje oči odmorio nakon dugog nošenja kontaktnih leća. Često korištenje pametnih telefona, tableta itd. uzrokuje dodatni stres za vid. Ali jeste li znali da ove naočale mogu učiniti još više za vas? Uživajte u udobnijem vidu i svježim očima kada se s kontaktnih leća prebacite na naočale. ZEISS EnergizeMe naočalne leće omogućuju korisnicima kontaktnih leća nešto više od tipičnog para naočala. One su posebno optimizirane za ponašanje vida korisnika kontaktnih leća i vida u digitalnom svijetu.

Udoban vid i svježe oči. Iskusite potpuno opuštanje s ovim naočalnim lećama za sve korisnike kontaktnih leća.

Tko ne poznaje taj osjećaj? Nakon dugog nošenja kontaktnih leća oči su umorne, a vaš vid više nije jasan koliko biste željeli. Prebacivanje na naočale definitivno je prava odluka. Zahvaljujući posebnom dizajnu leće, ZEISS EnergizeMe naočalne leće posebno su prilagođene za prilagođavanje ponašanja korisnika kontaktnih leća, a prebacivanje na naočale postaje mačji kašalj – sve to dok se vaše oči odmaraju. Uživajte u istinski svježim očima koje su spremne za sve što slijedi.

9 od 10
ispitanih osoba osjeća se sviježe i s smanjemim digitalnim naprezanjem očiju s
ZEISS EnergizeMe lećama

 

zeiss-energizeme-digital-eyestrain

Zbogom digitalnom naprezanju očiju!

Uživajte u udobnom vidu dok koristite svoj pametni telefon, prijenosno računalo ili tablet – zahvaljujući inovativnoj tehnologiji iz ZEISS-a.

Iako nismo svi iz “digitalne generacije”, ipak svi sve više koristimo digitalne uređaje. Ova smjena uzrokovala je temeljne promjene naših vizualnih navika: čitanje na digitalnim uređajima zahtijeva kraću udaljenost čitanja, uzrokujući često prebacivanje pogleda od kratke na dugu udaljenost i obrnuto. Konkretno, korištenje pametnog telefona, tableta ili sličnog digitalnog uređaja tijekom duljeg vremenskog razdoblja može uzrokovati oštećenje ili pretjerani umor očiju. ZEISS EnergizeMe naočalne leće za korisnike kontaktnih leća imaju posebnu tehnologiju koja olakšava čitanje knjiga i teksta na svim vrstama digitalnih uređaja, što ih čini izvrsnim načinom sprječavanja digitalnog naprezanja očiju.

Individualiziran za vas i vaše vizualno ponašanje.

Idealno rješenje za svaku vrstu korisnika kontaktnih leća Za 20-godišnje ili 30-godišnje korisnike kontaktnih leća, u ponudi su jednojakosne naočalne leće ZEISS EnergizeMe: naše ZEISS EnergizeMe jednojakosne leće optimalno su prilagođene društveno aktivnim “digitalnim generacijama” između 20 i 30 godina starosti. Dolaze standardno s ZEISS DuraVision BlueProtect premazom i s integriranom tehnologijom ZEISS Digital Inside, što ih čini idealnim za mlade, opuštene oči.