Rješenje za ured

Radne naočale

Bolji vid na poslu i tijekom slobodnog vremena

Većini korisnika naočala računala postaju osnovni dio poslovnih života. No, većina dana provedena ispred računala može uzrokovati bolove u vratu, leđima i ramenima. To je često uzrokovano nošenjem pogrešne vrste naočala. Naočale za čitanje i progresivne leće nisu najbolje rješenje za one koji provode veći dio dana radeći pred zaslonom. Bolji izbor su računalne naočale s posebnim ZEISS lećama namijenjenim za korištenje na radnom mjestu. Ove leće s velikim vidnim poljem na blizinu i na srednjoj udaljenosti, pružaju neograničen pogled na zaslon dok istovremeno pogoduju prirodnom položaj tijela i sjedenja. Također ih je moguće optimizirati kako bi odgovarale vašim posebnim zahtjevima.


Leće Za Radni Prostor // Carl Zeiss Vision

Zeiss

Evo vam kolege na kojeg se možete uvijek osloniti: ZEISS Office leće posebno su optimizirane za ured i računalo, čineći prosječan radni dan jednostavniji za vaše oči. Ove leće pomoći će vam da se koncentrirate na posao bez umaranja očiju.

Sve na jednom mjestu.

Ljudi uglavnom primjećuju promjenu s 35 godina ili kasnije: radeći za računalom i prebacujući oči – npr. s tipkovnice na zaslon ili s kalendara na telefon – iznenada postaje stresnije za njihove oči. Da bi jasno vidjeli na različitim udaljenostima, često nesvjesno zauzimaju neugodan položaj tijela, npr. naginju se naprijed ili podižu glavu. Bolovi u leđima i vratu uz suhe ili suzne oči samo su neke od mogućih posljedica. Leće ZEISS Office pomažu u sprečavanju ove vrste vizualnog stresa: prilagođene su potrebama vašeg vida na radnom mjestu i – za razliku od leća za čitanje ili progresivnih leća – optimizirane su za sve potrebne udaljenosti dok se nalazite ispred računala.

Zeiss

Prilagođeno vašem poslu i vašim očima.

Uživajte u optimalnom vidu – i to ne samo dok sjedite za računalom.

Osigurajte si ugodan vid u uredu – bez obzira gdje gledate. ZEISS Office leće nude široko vidno polje za bliže i srednje udaljenosti i prilagođene su vašim potrebama na poslu, sve do posljednjeg centimetra. Ove su leće optimizirane, npr. za udaljenost gledanja između vas i zaslona vašeg računala, za udaljenost do klijenta ili suradnika ili za savršenu udaljenost za čitanje, omogućujući vašim očima da se opuste i osiguravajući prikladnije držanje tijela. Pozitivne učinke primijetit ćete čak i nakon posla.

Glavobolja, problemi s leđima, znakovi umora. Zašto leće za čitanje i progresivne leće nisu uvijek učinkovita zamjena.

Naočale sa standardnim lećama za čitanje ili progresivnim lećama uglavnom nisu idealne za rad na računalu jer relevantna područja leće nisu optimizirana za uredski rad. Na primjer, naočale za čitanje omogućuju samo optimalan vid na kraću udaljenost – prekratku za rad na računalu ili gledanje u radni stol. S druge strane, s progresivnim lećama korisnik gleda zaslon kroz donji dio leće i mora naginjati glavu prema gore kako bi jasno vidio zaslon.


Varilux Digitime // Essilor

Essilor

Obje vrste leća uzrokuju neprirodno držanje tijela dok sjedimo, potencijalno uzrokujući napetost mišića u leđima, ramenima i vratu, kao i glavobolju.

Zasloni i digitalni uređaji igraju veliku ulogu u našem životu. TV-i i tableti kod kuće, računala na poslu i pametni telefoni kako bi ostali povezani sa svijetom. Kod korisnika progresivnih leća smo primijetili da korištenje različitih digitalnih uređaja tijekom dana može predstavljati izazov za vaše oči i za položaj vašeg tijela. Za sada. Varilux Digitime leće opuštaju vaše oči i držanje tijekom uporabe zaslona na dulje vremensko razdoblje. Varilux Digitime je leća za srednje udaljenosti dizajnirana za nošenje umjesto progresivne leće tijekom korištenja zaslona različitih uređaja.

Vaš novi život na više zaslona mijenja vaše vizualno i posturalno ponašanje, stvarajući nove neugodnosti. Čitanje sa zaslona i precizni zadaci izazivaju mnogo stresa vašim očima što može uzrokovati:

  • Umorne oči
  • Potrebu za ulaganjem dodatnog napora za čitanje malih pikseliranih znakova
  • Bolove u vratu i ramenima

Studije posturalnog ponašanja pred zaslonom pokazale su da su nove i vrlo različite udaljenosti korištenja zaslona postali ključni elementi koji uzrokuju nastajanje novih vizualnih nelagoda.

Kako bi zadovoljio potrebe svake dalekovidne osobe, pri korištenju digitalnih uređaja i izvršavanju određenih zadataka, Essilor uvodi Varilux Digitime s dvije ekskluzivne inovacije, novo ultraljubičasto vidno polje i personalizaciju udaljenosti zaslona za:

  • Opuštene oči tijekom čitanja malih znakova na vašem pametnom telefonu
  • Prirodno držanje pred vašim računalom
  • Veliko i ugodno vidno polje koja pruža prirodnu punu pokrivenost zaslona

Čak i ako su leće Varilux Digitime ergonomski dizajnirane za uporabu tijekom korištenja digitalnih uređaja, prikladne su i za druge aktivnosti na bližoj i srednjoj udaljenosti, kao što su šivanje, čitanje, kuhanje i precizni zadaci. Nije ih moguće koristiti za aktivnosti koje zahtijevaju jasan vid, kao što je vožnja.