Tromjesečne

Contact PLUS // Wöhlk

Visoki komfor nošenja, uvijek je ugodna za nošenje zbog velikog kapaciteta vezivanja vode. Dobra propusnost kisika osigurava zdravo nošenje kontaktnih leća i podnošenje kroz dugi niz godina.Jednostavnost rukovanja omogućuje lako i brzo umetanje i vađenje kontaktnih leća. Tromjesečni ritam zamjene to je dobra alternativa mjesečno- zamjenskim sustavima i klasičnim mekim godišnjim lećama. Visoki nivo vezivanja vode u usporedbi s drugim tromjesečnim sustavima.

Sport Contrast // Wöhlk

Nova serija sportskih leća od Wöhlka nudi poboljšanje vida pri bavljenju sportom! Korištenje kontaktnih leća za sportskih aktivnosti je u stalnom porastu, jer su prednosti u odnosu na naočale očite.

Prednosti kontaktnih leća za sport su:

  • Nema ograničenja koja postavlja okvir naočala.
  • Nema opasnosti od povreda
  • Nema naočala koje se mogu oštetiti
  • Nema zamagljenja leća uslijed vlage
  • Dobar vid, čak i pri kiši ili raspršenim kapima vode
  • Neograničeno vidno polje

I konačno bonus kod Wöhlk Sport Contrast bolji kontrast- i uočavanje detalja pri brzim sportskim disciplinama Prednosti za slabovidne sportaše su evidentne. No i sportaši sa normalnim vidom će profitirati nošenjem ovih obojenih kontaktnih leća kroz poboljšanje svjetlosnih uvjeta, čime se skraćuje vrijeme reakcije sportaša. Obojene leće djeluju na svjetlo jer Sport Contrast leće umanjuju optičko rasipanje svjetlosti, a istovremeno se pojačava kontrast i raspoznavanje detalja.

Tako se na primjer lopta u pokretu bolje vizualno odvaja od pozadine te je lakše uočljiva. Ova pojava može posebno kod brzih sportova kao što je tenis, zbog vidno skraćene reakcije, biti od odlučujućeg značenja. Isporučuju se tri različita intenziteta boje, za ekstremne, umjerene i slabe uvjete osvjetljenja..

Žute Sport Contrast // Wöhlk

Žuti tonovi koji snažno pojačavaju kontrast idealni su za sportske aktivnosti u dvoranama. Promišljena kombinacija filtera vidno poboljšava osjećaj dubinske oštrine i to posebno pri umjetnom osvjetljenju. Izvanredno za odbojku, rukomet, squash, badminton ili streljaštvo. Osim toga jasniji vid umanjuje i umaranje očiju, što je na primjer kod streljaštva u hali vrlo važna prednost za crno-bijeli kontrast ciljne ploče.

Narančasta Sport Contrast // Wöhlk

Uočljivo potamnjenje zajedno sa posebno postavljenim filterima brine za ugodan osjećaj vida s puno kontrasta u dvorani kao i vani na primjer kod: trčanja, skijanja, nogometa, golfa ili jahanja. Čak se još i u sumraku bolje mogu prepoznati objekti u pokretu kao lopte, glineni golubovi i sl.

Smeđa Sport Contrast // Wöhlk

Sport na svježem zraku je idealan za zdravlje tijela i duha. Smeđe obojena Sport Contrast brine za optimalno jasan i kontrastom bogat vid pri uvjetima jarkog svjetla u osunčanom danu. Znatno zatamnjenje uz očuvanje kontrasta pretvaraju bavljenje sportom u još veći užitak.

Sve tri Wöhlk Sport Contrast kontaktne leće mogu se nositi i do tri mjeseca, pružaju i dodatnu UV-zaštitu, a dozvoljene su za dnevnu vožnju automobila. Dizajn je za razliku od konkurencije tako postavljen, da boja zahvaća samo optički aktivan dio leće dok je rubno područje prozirno. Time je očuvan prirodan izgled očiju korisnika leća.