Instrumenti

i.Profiler® plus // Carl Zeiss Vision

S i.Profiler®plusom refrakcija svjetlosti doseže novu razinu. Radi se o instrumentu koji se temelji na inovativnoj tehnologiji valova, a koji precizno i objektivno mjeri profil vašeg vida – uključujući i proširene zjenice simulirajući uvjete osvjetljenja noću i u sumrak. i.Profiler® plus s i.Scription® tehnologijom je druga generacija autorefraktora tvrtke ZEISS, a slijede i.Profiler® iz 2007. godine. ZEISS-ovi instrumenti osmišljeni su kako bi temeljito ispitali vaš vid, pružajući vam udoban doživljaj kojime upravlja tehnologija. Pomoću prikupljenih podataka jednostavnije će se odrediti dioptrija koja je individualan kao i vaše oči, a drugačija u smislu vizualne izvedbe


i.Terminal®2 // Carl Zeiss Vision

Niti jedno lice nije simetrično, a niti jedne oči ne nalaze se na jednakoj udaljenosti

Tek nakon što su okviri precizno prilagođeni pojedinačnom korisniku, naočalne leće obavljaju svoj puni potencijal.

Kao djeca saznali smo da imamo dvije različite strane lica, tj. da one nisu simetrične. Ako držite ogledalo vertikalno iznad mosta nosa i pogledate zrcalnu sliku svake od dviju strana lica možete vidjeti kako bi vaše lice izgledalo da je simetrično i kako bi to zapravo bilo čudno. Na taj način ćete također saznati kako, kroz naočale, različito gledamo desnim i lijevim okom. Zbog toga, kada optičar podešava naočalne leće na okvire, njemu je vrlo važno znati kako pojedinac gleda kroz svoje naočale. Samo na taj način naočalne leće mogu biti ispravno postavljene u određeni okvir.

 

U prošlosti su optičari mjerenja za centriranje naočalnih leća obavljali ručno. Korisnik naočala pogledao bi kroz odabrani okvir za leću, a optičar je koristio marker kako bi na naočalnoj leći označio gdje su zjenice i koja je udaljenost između očiju. Danas optičari imaju mogućnost mnogo preciznijeg određivanja – radi se o preciznosti od čak desetine milimetra. i.Terminal®2 iz ZEISS-a pruža objektivnu sliku korisnika naočalnih leća u okviru.


VISUSCOUT® 100 // Carl Zeiss Vision

Pouzdano otkrivanje i praćenje poremećaja mrežnice temelj je kvalitetne njege i održavanja vida . VISUSCOUT® 100 tvrtke ZEISS omogućuje  upravo to. Kao mobilna fundus kamera, najbolji je prijatelj za prepoznavanje dijagnoze.

Dijagnoza mrežnice koju svaki klijent mora obaviti:

  • Za pregled stanja mrežnice i dijagnoze kao što su dijabetička retinopatija, glaukom i AMD (makularna degeneracija povezana s godinama)
  • Kao sekundarni uređaj za nepomične pacijente
  • Idealno za outreach programe, mobilnu njegu očiju i satelitske službe
  • Rad s djecom
  • Opću konzultaciju i kućni posjet

VR ONE Plus // Carl Zeiss Vision

Sve nove ZEISS VR ONE Plus optičke naočale rade u skladu s vašim pametnim telefonom kako bi vam omogućile pristup 3D snimkama, igricama i životopisniji doživljaj stvarnosti. Sve što trebate je umetnuti vaš pametni telefon u utor napravljen po mjeri, zatim utor umetnuti u VR One Plus i spremni ste za izlazak. Zahvaljujući posebno dizajniranom “eye-box-u”, nije potrebno obaviti mehaničku prilagodbu leće kojom bi se uzele u obzir različite udaljenosti između zjenica, što znači da se VR One Plus može nositi i s naočalama. Ventili za prozračivanje ugrađeni su u optičke naočale kako bi se spriječilo zamagljivanje, a otvori u utoru za pametni telefon omogućuju vam jasan zvuk iz vašeg pametnog telefona.

 

Virtualna stvarnost za svakoga.

Optičke naočale za doživljaj virtualne stvarnosti osmišljene su kako bi pružile udobnost i jednostavno se koristile, uz kombinaciju vrhunske optike i privlačnog dizajna. Jednostavno umetnite svoj pametni telefon i spremni ste za izlazak – nije potrebno prilagođavanje. Što vas onda spriječava da izađete u virtualni svijet?

Vizualna poslastica

ZEISS VR ONE Plus kombinacija je najbolje kvalitete optičkih karakteristika i dizajna pametnih proizvoda za proizvodnju vrhunskih naočala koje virtualni svijet čine nevjerojatno živopisnim.

Jednostavne za korištenje

ZEISS VR ONE Plus jedinstveni je uređaj koji nam omogućuje prve korake u svijetu virtualne stvarnosti. Njegov lagani dizajn i 100%-tna prenosivost čine ga savršenim pratiocem za snimanje, igranje igrica i živopisniji doživljaj stvarnosti.


Visioffice® 2 // Essilor

 Evolucija u digitalnoj tehnologiji za kvalitetan odabir leća.

Tehnologja koja se nalazi u pozadini optičih leća značajno je napredovala proteklih 50 godina, međutim način uzimanja mjera za ugradnju i odabir leća, kod većine uglavnom je ostao isti. Visioffice® 2 predstavlja jedinstvenu platformu koja vam pruža jednostavan i brz proces za dobivanje kompletnih podataka potrebnih za kvalitetnu izradu naočala, točno i dosljedno.

Kompletne i točne mjere

Visoffice® 2 obuhvaća kompletan raspon uzimanja mjera, za sve vaše potrebe, od jednojakosnih leća do najsofisticiranijeg progresivnog dizajna. 4 ekskluzivne Essilorove mjere za najnapredniju tehnologiju leća su:

  • Vid dominantnog oka Vid dominantnog oka je ekskluzivna tehnologija za Varilux S 4D leće.
  • Centar rotacije oka – Eyecode Osnova za Essilor personalizaciju, eyecode predstavlja 3D identifikaciju centra rotacije svakog oka pojedinačno.
  • Koeficijent pomaka glava/oko.Glava/oko koeficijent osigurava prilagodbu leća prema vašem ponašanju.
  • Novi optimizator koji uzima u obzir način nošenja naočala

Ovaj novi mjerni podatak osigurava najprirodniju i točnu visinu ugradnje za vašeg klijenta. Naočale su smještene točno na poziciji kako ih vi koristite kako bi se osigurao optimalan vid.


 Mr Blue 2.0 // Essilor