Tehnologije

O ZEISS-u

ZEISS je vodeće svjetsko tehnološko poduzeće koje djeluje na području optike i optoelektronike. ZEISS grupa osmišljava, proizvodi i distribuira tehnologiju za mjerenje, mikroskope, medicinsku tehnologiju, naočalne leće, leće za fotoaparate i za kina, dalekozore i opremu za proizvodnju poluvodiča. Poduzeće svojim rješenjima stalno napreduje u svijetu optike i pomaže u razvijanju tehnološkog napretka. ZEISS je podijeljen u četiri sektora: istraživanje i kvaliteta tehnologije, medicinska tehnologija, briga o vidu/proizvodi za potrošače i proizvodna tehnologija poluvodiča.

Briga o vidu

Poslovna grupa Vision Care jedna je od vodećih svjetskih proizvođača naočala i oftalmoloških instrumenata. Bavi se razvojem i proizvodnjom ponude za čitav raspon naočala koje se globalno distribuiraju pod markom ZEISS.


Naši su proizvodi visoko inovativni.

Essilor je odgovoran za većinu glavnih inovacija u drugoj polovici prošlog stoljeća, uključujući progresivne i organske leće. Essilorovi Odjeli za istraživanje i razvoj promatraju 3 različita područja dok razvijaju proizvode budućnosti:

  • Optički dizajn: za bolju izvedbu i veću udobnost.
  • Materijali: izrada tanjih, lakših i izdržljivijih leća.
  • Površinski slojevi: za poboljšanje prozirnosti (antirefleks) i trajnosti (otpornost na ogrebotine) leća.

Essilor je također vodeći proizvođač u iznimno komplementarnom području instrumenata za oftalmologiju i optiku. To nam omogućuje praćenje potreba naših kupaca kao i priliku za razvoj i praćenje najsofisticiranijih leća na tržištu.

Essilor posjeduje jedinstveni sustav za dijeljenje svojih međunarodnih aktivnosti, sustav koji odražava specifičnosti dvaju područja poslovanja.

  • Proizvodnja leća odvija se u 18 proizvodnih pogona na 4 kontinenta koji su zaduženi za opskrbu čitavog svijeta.
  • Završne obrade i dorade rade se u 140 recepturnih laboratorija u više od 50 zemalja.

Istraživanja se provode između Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i Japana: 3 ključne koncentracije stručnosti u području optike, materijala i dorada. U Europi, Essilor ima direktnu i dugotrajnu prisutnost u skoro svakoj zemlji. Essilor grupa drži snažnu poziciju na europskom tržištu, u proizvodnji leća kao i u području refrakcije.