Oxydo – Nosive Skulpture


U svijetu podzemnog luksuza stvaramo viziju budućnosti. Kreativnost je naš temelj, umjetnost je naša inspiracija, a spajanjem ideja koračamo naprijed. Kada tvar istražuje oblik promjena vodi ka inovaciji i oblikuje emocije okvira.


UMJETNIČKE RAZMJENE

Oxydo je simbol za neprekidano istraživanje i inspiraciju: on spaja dizajn i avangardni izraz kako bi stvorio neočekivana remek djela.

POGLED U BUDUĆNOST

Oxydo dizajnira budućnost, otkriva nove vizualne izraze i predviđa viziju budućnosti.

INOVACIJA

Oxydo obuhvaća kvalitetu dokazanu brandom Made in Italy. Predviđa nove scenarije i istražuje neoznačena područja inovacija.


Nova OXYDO  kolecija uključuje šest stila od kojih je jedan nastao iz kreativne razmjene s newyorškim umjetnikom Francisom Bitontijem, poznatim po jedinstvenom kombiniranju najsuvremenijih digitalnih dizajna i proizvodnih tehnologija.

Želja nam je bila slijediti pravila i naći ravnotežu između minimalizma i bogatstva, a usredotočili smo se na iskorištavanje mogućnosti 3D ispisa kako bi proizveli vrlo lijepe ukrase, zadržavajući minimalnu siluetu. Također nas je zanimalo kako izgleda sljedeća generacija ukrašavanja. Budući da smo u mogućnosti proizvesti sitnije i finije strukture, započeli smo ispitivanja na dubljoj razini, mogućnosti ukrašavanja tih mikrostruktura, a da pritom ne stvaramo samo racionalni izraz učinkovitosti”O.No 1.5

Kultni mačkasti stil s dvostrukim mostom i naglašenim oštrim rubovima koji su dodatno istaknuti umetanjem plastičnih ukrasa na vrh leće. Geometrijski detalji, proizvedeni 3D digitalnim ispisom, stvaraju izuzetno razigrani i ironični pop-up efekt, dodatno oživljen svijetlim i očaravajućim kombinacijama boja. Dostupno u:

 • Okvir rutenij s lećama boje vode i plavim zatamnjenjem, 3D ispis boje vode, sivi vrhovi i bijeli logo.
 • Bakreno-zlatni okvir s lećama sa sivim zatamnjenjem, crni 3D ispis, opal plavi vrhovi i bijeli logo.
 • Paladijum okvir sa srebrnim lećama sa efektom zrcala i sivim zatamnjenjem, ljubičastim 3D ispisom, bijelim vrhovima i crnim logom.

Izrađeno u Italiji


O.No 1.9

Oblikovan kreativnom i tehnološkom inovacijom brenda, prednja maska pilotskog oblika izrađena je od plastike oblikovane pomoću 3D digitalnog ispisa kako bi se naglasio dinamičan i energičan geometrijski motiv. Mješavina različitih materijala uključuje ultraljubičastu metalnu strukturu s kontrastnim vrhovima krila, podebljane i sofisticirane boje koje se prelijevaju stvarajući, za ljubitelje naočala, autentični modni dodatak.

Dostupno u:

 • Tamni rutenij okvir sa sivim lećama, crni 3D ispis, sivi vrhovi i crni logo.
 • Zlatni okvir sa sivo-zlatnim lećama sa efektom zrcala, crni 3D ispis, fuksija vrhovi i bijeli logo.
 • Rutenij okvir s plavim lećama, plavkasti 3d ispis, bijeli vrhovi i crni logo.

Izrađeno u Italiji


O.No 1.8

Ovaj fantastičan leptirasti oblik otkriva originalnu igru čvrstine i praznine dobivene kombinacijom plastičnih višeslojnih 3D ispisa koji se međusobno preklapaju kako bi uokvirili leće i poboljšali harmonijski i skulpturalni efekt ovog vrlo pomodnog stila. Digital-pop boje s metalnim krilima i kontrastnim vrhovima personalizirane su logom OXYDO s unutarnje strane.

Dostupno u:

 • Bakreno-zlatni okvir s lećama s plavim zatamnjenjem, ružičasti 3D ispis, žuti vrhovi i bijeli logo.
 • Tamni rutenij okvir s lećama sa sivim zatamnjenjem, crni 3D ispis, bijeli vrhovi i crni logo.
 • Paladijum okvir sa srebrnim lećama sa efektom zrcala i smeđim zatamnjenjem, plavi 3D ispis, crveni vrhovi i bijeli logo.

Izrađeno u Italiji


O.No 1.7

Klasični pilotski oblik ponovno je osmišljen u modernom, industrijskom dizajnu sa širokom, obavijajućom siluetom. Spojler detalji stvaraju pozadinsku strukturu na leći, povezujući se s okvirom od plemenitog metala. Elementi dobiveni 3D ispisom dodaju pokretljivost i dubinu unisex naočalama, otkrivajući fluidnost i organski uzorak inspiriran prirodom. Završni dio gradijentnih leća poboljšava kontrastne boje između okvira i vrhova krila u kojima je ugraviran OXYDO logo.

Dostupno u:

 • Tamni rutenij okvir s lećama sa sivim zatamnjenjem, crni 3D ispis, crni vrhovi i bijeli logo.
 • Rutenij okvir sa srebrnim lećama sa efektom zrcala i azurnim zatamnjenjem, avio 3D ispis, avio vrhovi i bijeli logo.
 • Rutenij okvir sa zelenim lećama, maslinasti 3D ispis, maslinasti vrhovi i bijeli logo.

Izrađeno u Italiji

 


O.No 1.4

Vrlo ženstven i moderan, oversize kvadratni oblik kombinira metalni okvir s ukrasnim elementima koji se nadovezuju na vrh gradijentnih leća. Ravni plastični ukrasi personaliziraju gornji prednji dio s originalnim uzorkom napravljenim pomoću 3D ispisa. Geometrijski i dinamički dizajn dodatno je naglašen paletom boja s digitalnom-pop paletom i kontrastnim vrhovima, dok je logotip OXYDO ugraviran unutar krila. Dostupno u:

 • Okvir paladijum boje s plavim lećama i ljubičastim zatamnjenjem, ljubičasti 3D ispis, žuti vrhovi i bijeli logo.
 • Zlatni okvir s plavim lećama i sivim zatamnjenjem, plavi 3D ispis, fuksija vrhovi i bijeli logo.
 • Kod je ugraviran na unutrašnjoj strani krila
 • Korištenje pantone “pop” boja i vrhova krila
 • Svijetlo-zlatni okvir s lećama sa sivim zatamnjenjem, crni 3D ispis s koraljnim vrhovima i bijelim logom.

Izrađeno u Italiji


O.No 1.6

Ove vintage sunčane naočale imaju zaobljenu siluetu izrađenu od inovativne mješavine različitih volumena i materijala. Leće su ojačane plastičnim 3D ispisanim rubovima koji oblikuju diskretni spojler s nepravilnim, ali skladnim uzorkom, prizivajući organske oblike prirode.

Fluidnost i sofisticirani dizajn dotjerani su pop paletom boja i kontrastnim vrhovima. Dostupno u:

 • Svijetlo-zlatni okvir s lećama sa sivim zatamnjenjem, crni 3D ispis, bijeli vrhovi i crni logo.
 • Bakreno-zlatni okvir s plavim lećama sa smeđim zatamnjenjem, burgundi 3D ispis, oktan vrhovi i bijeli logo.
 • Zlatni okvir s ružičastim lećama sa smeđim zatamnjenjem, tamno plavi 3D ispis, koraljni vrhovi i bijeli logo.

Izrađeno u Italiji